Άκαρι της ψώρας

Άκαρι της Ψώρας ( Ψώρα )

Ψώρα, μια επικίνδυνη δερματική νόσος, ιδιαίτερα μεταδοτική που προκαλείται από ένα παρασιτικό, που λέγεται άκαρι της ψώρας, (Sarcoptes scabiei)* το οποίο ζει και αναπαράγεται στο δέρμα του ανθρώπου, η ονομαζόμενη ψώρα (scabies), μια άκρως μεταδοτική νόσος. Είναι μικροσκοπικό αραχνοειδές παρασιτικό που προκαλεί έντονο κνησμό (φαγούρα ),προκαλείται έτσι τοπική φλεγμονή, με σοβαρές βλάβες στο δέρμα από το ξύσιμο άλλα και είσοδο βακτηριδίων που οδηγούν στην μορφή του Μολυσματικού κηρίου (του Κέλσου) , μια πολύ φλεγμονώδης μυκητιακή λοίμωξη. Αν και για πολλά χρόνια είχε σταματήσει να ακούγεται, με την εξάπλωση και στην Ελλάδα αυτής της ξεχασμένης νόσου, ξαναμπαίνει στη ζωή των σημερινών σύγχρονων κοινωνιών.

Χωρίς ξενιστή μπορεί να ζήσει από 5 ημέρες έως 2 εβδομάδες. Αντιθέτως στον ανθρώπινο οργανισμό επιζεί επί περίπου ένα μήνα και μπορούν να βαδίσουν σε μεγάλες αποστάσεις. Έτσι τα συμπτώματα της ψώρας μπορεί να διαρκέσουν μήνες ή και χρόνια.

Με την έναρξη της κατάλληλης θεραπείας στον χώρο διαμονής, εκτός από τα κλινοσκεπάσματα και ρούχα, πρέπει υποχρεωτικά να γίνουν επαγγελματικές Bio-εφαρμογές απορρύπανσης με αναζωογόνηση και εξυγίανση του περιβάλλοντα χώρου.

Χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην επιλογή της μεθόδου, γιατί μια εφαρμογή χωρίς τον απαιτούμενο επαγγελματικό εξοπλισμό Bio-εφαρμογών απορρύπανσης και εξυγίανσης, την επαγγελματική κατάρτιση σε επαγγελματικές Bio-εφαρμογές του περιβάλλοντα χώρου, διότι θα μπορούσε να αποφέρει αρνητικά αποτελέσματα στην εκτελεσθείσα θεραπευτική αγωγή, με τοπική αλλεργική αντίδραση ή δευτερογενή επιμόλυνση κλπ.

Οι επαγγελματικές Bio-εφαρμογές απορρύπανσης με αναζωογόνηση, σε στρώματα, σαλόνια , μοκέτες- χαλιά, λείες επιφάνειες αλλά και η εξυγίανση από τα αιωρούμενα ‘’ρυπογόνα μικροσκοπικά φορτία,’’ τα περιττώματα και τα αποσυντεθειμένα των ακάρεων, κρίνονται απαραίτητες ώστε να μπορούν να προσφέρουν περισσότερη προστασία από την  “ εσωτερική επιμόλυνση”, αλλά και την αποτροπή χρήσης χημικών κλπ.

Η ανάγκη μέριμνας για την υγεία, μέσα από την διαχείριση των προβλημάτων που ανακύπτουν στον εσωτερικό περιβάλλοντα χώρο, έχει σαν αποτέλεσμα την υιοθέτηση ανάλογων εναλλακτικών μεθόδων μιας ισορροπημένης καθαριότητας για την βελτιωμένη ποιότητα του.

Προσοχή:  1) Η χρήση ατμού δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε χαλιά, έπιπλα, επένδυση με ύφασμα καθισμάτων,  στρώματαδιότι μπορεί να προκαλέσει αρνητικά αποτελέσματα με την υγρασία, ή/και καταστροφές στην περιουσία κλπ, ενδείκνυται δε σε λείες επιφανές, όταν ο κατασκευαστής το επιτρέπει.

2) Η χρήση ηλεκτρικής σκούπας, εκτός από την αποτελεσματικότητα της γιατί , το “υποτίθεται καθαρό” είναι πιο επικίνδυνο από το βρόμικο,  πρέπει να τηρεί και τις προδιαγραφές  της νέας νομοθεσίας για τις ηλεκτρικές σκούπες.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας με email στο  info@bioapolimantiki.gr , ή καλέστε στα 2463020930, 6934440511.

Σχετικά Άρθρα

 1. Το άκαρι της ψώρας
 2. Αντιμετωπίζοντας το άκαρι της ψώρας σε μια σύγχρονη κοινωνία
 3. Όχι πανικός και ερασιτεχνισμοί με κοριούς και ψώρα.
 4. Αντενδείξεις εφαρμογών με αλληλεπιδράσεις ανεπιθύμητων αποτελεσμάτων
 5. Τα θεμελιώδη κριτήρια ποιοτικής Bio – απορρύπανσης στα πρότυπα του ”Απόλυτα Καθαρού ”
 6. Η τήρηση βασικών κανόνων με ολοκληρωμένα περιβαλλοντικά μέτρα διαχείρισης για την προαγωγή υγείας.
 7. Το υποτίθεται καθαρό δεν εξαλείφει το ‘’ανθρώπινο λάθος’’ έναντι μολυσματικών παραγόντων.
 8. Τι γνωρίζετε για τους ‘’άγνωστους κίνδυνους’’ μετά τον καθαρισμό των στρωμάτων;
 9. Καθαρισμός Στρωμάτων: ‘‘ Ατμισμός’’ ή Απορρύπανση;
 10. Βρείτε ένα καθαρό χώρο για σας!!
 11. Bio-Απορρύπανση, Bio-Εξυγίανση, Bio-Απολύμανση.!!
 12. Η Επικινδυνότητα της επιμόλυνσης στους εσωτερικούς χώρους.
 13. Διαχειριστική αποκατάσταση προβλημάτων σε εσωτερικούς χώρους.
 14. ‘‘Καταλυτική Οζονοποίηση’’: Μια πολλά υποσχόμενη προηγμένη τεχνολογία οξείδωσης.