Red Mites or Poultry Mites
Το δυσάρεστο κόκκινο άκαρι, που απομυζά το αίμα (Dermanyssus gallinae), όταν εισέρθει στο σπίτι μπορεί να ζήσει σε όλους τους χώρους αλλά περισσότερο στο κρεβάτι και τα κλινοσκεπάσματα, για αναζήτηση ενός γεύματος από αίμα. Ως ξενιστής του μπορεί να είναι και ο άνθρωπος, προκαλώντας του μερικές φορές δερματίτιδα, αλλοιώσεις του δέρματος, αλλά και να τον οδηγήσει σε σοβαρές επιπλοκές.
Μετάδοση σοβαρών ασθενειών στους ανθρώπους.
Οι παθογόνοι μικροοργανισμοί που ενδημούν στα περιττώματα των πτηνών και στη σκόνη που παράγεται από αυτά, είναι δυνατόν να προκαλέσουν σοβαρές ασθένειες στον άνθρωπο και ειδικότερα σε ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού όπως μικρά παιδιά, ηλικιωμένους και άτομα με ευπαθές ανοσοποιητικό σύστημα. (π.χ Αλλεργίες, Εγκεφαλίτιδες κ.α)
Τα περιστέρια εκτός από τα ακάρεα «φιλοξενούν» στο σώμα τους πλήθος αιμομυζιτικών παρασίτων, όπως τσιμπούρια (Argasreflexus), κοριούς, ψύλλους, ψείρες κ.α. που διασπείρονται στα κτήρια και στους χώρους όπου αναπαύονται και φωλιάζουν. Μεγάλη προσοχή χρειάζεται όταν η παρουσία τους είναι κοντά σε συστήματα κλιματισμού και εξαερισμού, διότι μπορεί να εισαχθούν και διασπαρθούν μολύνσεις και στο εσωτερικό των κτιρίων.
Προσοχή : Σε απομυζητικά εκτοπαράσιτα, ακάρεα (Dermanyssus gallinae), τσιμπούρια (Argasreflexus) , ψείρες, κοριούς και ψηλούς ……δεν γίνεται “Απολύμανση” πάρα μονό ΑΠΕΝΤΩΜΩΣΗ!!!
Όταν εισέλθουν στους εσωτερικούς χώρους αιμομυζητικά εκτοπαράσιτα δεν ψεκάζουμε εκτοπαρασιτικτόνα spray σε στρώματα, χαλιά και έπιπλα καλυμμένα με ύφασμα.
Πριν από κάθε επιστημονική εφαρμογή σε κατοικίες, πρέπει να μελετούνται προσεκτικά οι αντενδείξεις των εφαρμογών ώστε να μην έχουμε αλληλεπιδράσεις ανεπιθύμητων αποτελεσμάτων.
Όταν το πρόβλημα των περιστεριών στις πόλεις γίνεται ‘’εχθρικό’’, η λήψη μέτρων για την απομάκρυνση των περιστεριών γίνεται επιτακτική ανάγκη, ώστε η διατήρηση των καθαρών κτηρίων από την ρύπανση των επικίνδυνων περιττωμάτων τους να είναι αποτελεσματική.
Υ.Γ : Ένα μεγάλο ευχαριστώ, για τις πολύτιμες συμβουλές του, στον Κύριο Κωνσταντίνο Θ. Μπουχέλο Ομότιμο Καθηγητή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Πηγή: http://cleaningnews.gr/περιστέρια-φίλοι…ύμβολα-ειρήνης-ή/
Στην Bio-apolimantiki η διαφορετικότητα μεταξύ των παρεχομένων υπηρεσιών-απολύμανση-απεντόμωση – μας δίνει τη δυνατότητα ανάδειξης της πραγματικότητας, αλλά και την ευκαιρία ανάληψης καινοτόμων δράσεων. Στη σημερινή εποχή του σκληρού ανταγωνισμού έχουμε διαφοροποιηθεί σε προϊόντα – υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, με πιστοποιημένο εξοπλισμό για την υγιεινή –ασφάλεια και σεβασμό στο περιβάλλον σε συμμόρφωση με τις Οδηγίες τις ΕΟΚ.
Για τις απαιτήσεις σε πολλούς χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος, οι εφαρμογές ειδικευμένων μεθόδων προηγμένης τεχνολογίας με Όζον για Οικονομικά Μικροβιολογικά και Περιβαλλοντικά Οφέλη κρίνονται πλέον απαραίτητες ακόμα και ως ‘’ειδική μέριμνα’’ για την δημιουργία αφιλόξενου περιβάλλοντος στις κατηγορίες των ζωικών εχθρών που παρασιτούν και εξελίσσονται σε σημαντικό πρόβλημα.
Η Bio-apolimantiki στα πλαίσια συνεργασίας με την Walleco , η οποία αντιπροσωπεύει στη Ελλάδα τα κατοχυρωμένα με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας συστήματα όζοντος της EVERGREEN TECNO PLANT, έχει καθιερώσει ένα »λειτουργικό πρωτόκολλο »για την δραστική εφαρμογή ανασταλτικού χαρακτήρα στην ανάπτυξη των ζωικών εχθρών που παρασιτούν και εξελίσσονται σε σημαντικό πρόβλημα μέσα στα δωμάτια.
Η ‘‘Καταλυτική Οζονοποίηση’’ μέσα από αναβαθμισμένο Concept των καινοτόμων μεθόδων της BiOzone , μπορεί να χρησιμοποιηθεί συμπληρωματικά, ως ένας αποτελεσματικός τρόπος μιας εναλλακτικής τεχνολογίας ελέγχου σε κατοικημένους χώρους.
Έτσι , εκτός από εφαρμογές στον έλεγχο παρασίτων , για την μεταφορά και αποθήκευση προϊόντων, ενεργοποιούμε συμπληρωματικά την ‘‘Καταλυτική Οζονοποίηση’’ ως μια ‘‘Φυσική εναλλακτική λύση’’ για την κάλυψη των αναγκών, στους τομείς των Υπηρεσιών Ελέγχου, μιας Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Παρασίτων & Υγιεινής , με στόχο την προώθηση της διασφάλισης των συνθηκών υγιεινής, εξασφαλίζοντας σας μια απόλυτα υγιή διαβίωση.
Η ‘‘Καταλυτική Οζονοποίηση’’ εκτός από το αφιλόξενο περιβάλλον , μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως εργαλείο διαχείρισης για τον έλεγχο των εφαρμογών, με την παράλληλη δημιουργία ενός ανασταλτικού χαρακτήρα δραστικό περιβάλλον ως προς την ανάπτυξη των μικρών ανεπιθύμητων ζωικών εχθρών, μειώνοντας την αναπαραγωγή τους κλπ.
Μια τεχνολογικά εναλλακτική μέθοδος ελέγχου, φιλική προς τις ανάγκες των ανθρώπων και για του περιβάλλοντος.
Για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, η μέθοδος BiOzone μπορεί να εφαρμοστεί σε ‘’θαλάμους’’. Στο ‘’θάλαμο’’ παρέχεται η δυνατότητα να τοποθετηθεί μια συσκευή Hygene Air 200 κατάλληλης ισχύος. Ο αέρας μαζί με το όζον στο εσωτερικό περιβάλλον του ‘’θαλάμου’’ πρέπει να είναι μέχρι 30 / 40PPM / m3 όζοντος.
Στη συνέχεια, η σταθερότητα συγκέντρωσης όζοντος διατηρείται για το χρονικό διάστημα που απαιτείται για την απολύμανση των αντικειμένων , αλλά και να δράσει ανασταλτικά .Στο τέλος της εφαρμογής , το όζον καταλύεται (επαναμετατρέπεται σε O² οξυγόνο) ** ‘‘Καταλυτική Οζονοποίηση’’ , έτσι ώστε να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στους εφαρμοστές.
(Τα κατοχυρωμένα με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας συστήματα Οζοντος, με την μετατροπή από Ο³ σε Ο²,παρέχουν την μέγιστη ασφάλεια απέναντι στον Άνθρωπο, την Περιουσία αλλά και το Περιβάλλον ).
**‘‘Καταλυτική Οζονοποίηση ’’’ ( διεργασία υψηλής απόδοσης για επαναφορά όζοντος σε οξυγόνο ) Μετά την απολυμαντική του δράση, το όζον καταλύεται σε οξυγόνο αφήνοντας μια αίσθηση φρεσκάδας και καθαριότητας στο χώρο.
Στις Bio– εφαρμογές, ο εξειδικευμένος εξοπλισμός, απορρύπανσης και εξυγίανσης, κρίνεται απαραίτητος για την προεργασία πριν ή/και περαίωση μετά των επιστημονικών εφαρμογών, αλλά και για την ειδική μέριμνα στις κατηγορίες των ζωικών εχθρών που παρασιτούν και πρέπει να αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε βιοκτόνα. Όπως στα ακάρεα της εσωτερικής σκόνης , (Dust mites) , στο άκαρι της ψώρας , στα σαπροφάγα ‘‘αρπακτικά ακάρεα’’ , στην αντιμετώπιση του σκαθάριου των χαλιών (Coleoptero Dermestidae), αλλά και στην Επέλαση των κοριών που τριγυρνούν σε όλα τα “κοινωνικά επίπεδα” και εξελίσσονται σε σημαντικό πρόβλημα, με επιπλέον “οικονομικές παρενέργειες” αν δεν αντιμετωπιστούν σωστά.
Προσοχή : Ακάρεα, κοριοί, ψύλλοι, σκόρος, σαράκι, κατσαρίδα δεν Απολυμαίνονται
Στην Ελλάδα παρατηρείται συχνά στην καθημερινότητά μας, το φαινόμενο της εσφαλμένης χρήσης λέξεων και όρων, με αποτέλεσμα άλλο να λέμε και άλλο να εννοούμε. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με την Απολύμανση.
Αυτό γιατί η συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων έχουν ταυτίσει τις κατσαρίδες,- γενικά έντομα και Τρωκτικά (Μυοκτονία)- με την λέξη Απολύμανση.
Έτσι πιστεύουν ότι για να καταπολεμήσουν κατσαρίδες ,πρέπει να αναζητήσουν κάποια εταιρεία ή γραφεία, που θα πραγματοποιούν Απολυμάνσεις και όχι Απεντομώσεις ή Μυοκτονίες
Πρέπει λοιπόν για την καταπολέμηση των κατσαρίδων και γενικότερα των εντόμων , να χρησιμοποιούμε τον σωστό όρο Απεντόμωση, ενώ όταν πρόκειται για την καταπολέμηση τρωκτικών τον σωστό όρο Μυοκτονία.
Βλέπε Ορισμοί – απολύμανση
Βλέπε Ορισμοί – βιοκτόνα
ΠΑΓΙΔΑ ΕΛΕΓΧΟΥ
MONITORING TRAP FOR INSECTS NON TOXIC
Παγίδα έλεγχου με ελκυστικό άρωμα, χωρίς τοξικές ουσίες.
Για έρποντα και βαδιστικά έντομα:
Κοριοί, Σκόρος των ρούχων, Σκαθάρι της γούνας ( Carpet Beetle)
Σκαθάρι των χαλιών, (Coleoptero Οικογένεια Dermestidae),
Ψιλούς, Κατσαρίδες, Μυριόποδα,κλπ
Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας με email στο info@bioapolimantiki.gr , ή καλέστε στα 2463020930, 6934440511.