Μύγες

Υπηρεσίες ελέγχου για μύγες

ΜύγαΗ μύγα (οικιακή μύγα) ανήκει στην τάξη των δίπτερων και στην οικογένεια Muscidae. Τα είδη που ευδοκιμούν στο περιβάλλον μας και παρουσιάζουν υγειονομικό ενδιαφέρων είναι το Musca autumnalis, Musca larvipara, Musca Osiris, και Musca tempestiva.

Το μήκος του σώματος της κυμαίνεται από 4 – 7 χλς. Τα ποδια της φέρουν λεπτές τρίχες και εξογκώματα τα οποία εκρίνουν κολλώδες ουσία που την βοηθούν να κινείται σε λείες επιφάνειες, το χαρακτηριστικό της αυτο την κάνει να έχει υγειονονικό ενδιαφέρων και ο λόγος είναι οτι την μετατρέπει ξενιστή παθογόνων μικροοργανισμών, μικροοργανισμών που προκαλούν ασθένειες οπως δυσεντερία, σαλμονέλα, πολιομυελίτιδα, κ.α. Η μύγα κατατάσεται στην κατηγωρία των ολομετάβολων, με τον βιολογικό της κύκλο να ολοκληρώνεται γύρο στις 10 – 40 ημέρες  απο την γέννηση του αυγού αναλόγος των κληματολογικών συνθηκών που επικρατουν στο περιβάλλον.

Γεννάει περίπου 100 – 150 αυγα κάθε 3 -4 ημέρες και τα εναποθέτει πάνω σε περιττώματα και οργανικές ουσίεςνπου βρίσκονται σε αποσύνθεση. Τα αυγά έχουν  μεγέθους 1χλς και είναι χρώματος λευκού. Η εκκόλαψη τους διαρκεί λιγότερο απο μία μέρα, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες που οι κλιματολωγικές συνθίκες το επιτρέπουν η εκκόλαψη μπορεί να διαρκείσει απο 8 έως 12 ώρες.

Από την εκκόλαψη του αυγού προκύπτη η προνύμφη. Η προνύμφη αναπτύσεται σε υγρό  και θερμό περιβάλλον, έχει σχήμα σκωληκοειδές, και τρέφεται με οργανικα υπολύμματα. Σε δίαστημα 8 έως 24 ώρες η μύγα ολοκληρώνει το προνυμφικό της στάδιο και μεταμορφώνεται σε νύμφη. Η νύμφη έχει σχήμα ερωτηματικού, αναπτύσεται και αυτη αποκλιστικά σε υγρο περιβάλλον. Το νυμφικό στάδιο διαρκεί από 3 ημέρες έως 5 εβδομάδες.

Η μύγα δραστηριοποιείται την ημέρα. Ιδανική  θερμοκρασία του περιβάλοντος για την βιοοικολογία της μύγας είναι 25 – 30 C, σε συνδιασμο με την μέτρια εως κακή καθαριότητα του χώρου μας είναι ικανή να  εκτινάχει πλυθισμιακα.

Ηλεκτρικές Εντομοπαγίδες

 

Ηλεκτρικές εντομοπαγίδες, με κολλώδη επιφάνεια – αθέατες εξωτερικά, σχεδιασμένες σύμφωνα με τις προδιαγραφές του συστήματος διασφάλισης υγιεινής των χώρων (HACCP).

Κατάλληλο design για γραφεία, οικίες, ξενοδοχεία, εστιατόρια, super markets, caterings κ.α.

 

 

Κολλώδεις Επιφάνειες

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας με email στο  info@bioapolimantiki.gr , ή καλέστε στα 2463020930, 6934440511.